Hoeveel kost een shingledak voor een huis van 1200 m²?

De nationale gemiddelde kosten om een oppervlakte van 1.200 m² te vervangen. Uw geografische locatie kan van invloed zijn op de kosten voor het vervangen van uw dak.

Hoeveel kost een shingledak voor een huis van 1200 m²?

De nationale gemiddelde kosten om een oppervlakte van 1.200 m² te vervangen. Uw geografische locatie kan van invloed zijn op de kosten voor het vervangen van uw dak. Als u bijvoorbeeld in een gebied woont waar regelmatig zware sneeuwval valt, heeft u mogelijk extra onderlaag of ijsbarrières nodig om uw dak te beschermen. Maar als u in een warmer klimaat leeft, kunnen hoge temperaturen de materialen beperken die u kunt gebruiken (asfaltshingles die gevoelig zijn voor scheuren, werken bijvoorbeeld mogelijk niet voor u).

Om al deze redenen en meer raden we u ten zeerste aan om een plaatselijke dakdekker in te huren voor het vervangen van uw dak, zodat u kunt garanderen dat de klus veilig en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om te bepalen of u een dakreparatie nodig hebt in plaats van een dak te vervangen, moet u rekening houden met de leeftijd van het dak en de verwachte levensduur van de materialen. Over het algemeen geldt dat hoe meer vierkante meters uw huis heeft, hoe hoger uw kosten zullen zijn, waarbij steilere dakhellingen resulteren in meer vierkante meters op het dak. Het is vrij eenvoudig om de oppervlakte van je dak te bepalen, maar als je naar materialen kijkt, zul je merken dat ze niet per vierkante meter worden verkocht, maar in dakpleinen.

Een professioneel dakdekkersbedrijf beschikt over de juiste gereedschappen, expertise en werknemers om het werk snel en correct uit te voeren. Als je zelf gordelroos wilt leggen, heb je naast de dakspanen ook een krijtlijn, een hamer, een mes, een dakharnas, dakspijkers en bevestigingen nodig. Terwijl u uw dak laat repareren, kunt u andere gerelateerde bouwprojecten uitvoeren waarbij u normaal gesproken een deel of het hele dak moet afbreken. Net als bij andere soorten dakvervangingen zijn de locatie en de tijd van het jaar van invloed op de totale kosten, evenals op het verwijderen van een oud dak voordat het wordt vervangen.

Ja, asfaltshingdaken staan bekend als een relatief goedkope dakbedekkingsoptie die koude winters kan overleven. Als uw dakmateriaal duurder is, kan het kosteneffectiever zijn om een nieuw dak te plaatsen met nieuwe materialen in vergelijking met het feit dat het de waarde van uw huis kan verhogen. 32% van de makelaars zegt dat een nieuw dak hen heeft geholpen om een deal te sluiten en ongeveer 18% van de huiseigenaren meldt een dakinstallatie voordat ze hun huis verkopen. In plaats van het dak volledig te strippen, betekent gelaagdheid dat er een nieuw shingledak bovenop het oude dak wordt gelegd.

Een vierkant dak is een handige maatstaf die in de branche veel wordt gebruikt om het berekenen en vergelijken van verschillende dakbedekkingsmaterialen te vergemakkelijken. Gebruik voor een nauwkeuriger beeld een dakcalculator die rekening kan houden met al deze randfactoren of raadpleeg een dakdekker. Het vervangen van het hele dak kan echter kosteneffectiever zijn als uw dak ouder is, er wijdverspreide structurele problemen zijn of als u van plan bent uw huis binnenkort te verkopen. De levensduur van een nieuw dak varieert afhankelijk van factoren zoals weersomstandigheden, dakbedekkingsmateriaal en hoe goed u het onderhoudt.