Wat is de meest voorkomende dakbedekking?

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. Er zijn veel soorten dakbedekkingsmaterialen om uit te kiezen, waaronder dakspanen van asfaltcomposiet, metalen dakspanen, houtsnippers en kleitegels.

Wat is de meest voorkomende dakbedekking?

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. Er zijn veel soorten dakbedekkingsmaterialen om uit te kiezen, waaronder dakspanen van asfaltcomposiet, metalen dakspanen, houtsnippers en kleitegels. En in plaats van simpelweg te kiezen voor de optie die u eerder had, kunt u overwegen om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat langer meegaat of moderner is. Als u het juiste type dakbedekking kiest, moet u het uiterlijk, de levensduur, de prijzen van dakbedekkingsmateriaal en structurele problemen afwegen.

Asfaltshingles zijn tegenwoordig het populairste dakbedekkingsmateriaal voor huiseigenaren. Ze zijn relatief kostenefficiënt in vergelijking met de andere soorten, zijn overal verkrijgbaar en zijn verkrijgbaar in vele stijlen en kleuren. Hier is uw complete gids voor het kopen van een dak om alles te weten te komen over het kopen van een nieuw dak. Houd er ook rekening mee dat dakpannen van leisteen erg zwaar zijn en dat het dakterras versterkt moet worden om het gewicht te dragen.

Hoewel er twee soorten metalen daken zijn, wordt een metalen dak met staande naad aanbevolen voor dakbedekking in woningen. De drie belangrijkste factoren waar het van afhangt, zijn het type dakbedekkingsmateriaal dat u kiest, de arbeidsprijs en de grootte en vorm van uw dak. Een dak in leisteen is een van de mooiste en meest duurzame daksystemen op de markt, maar het is ook een van de (zo niet de duurste) daksystemen. Metalen daken van allerlei soorten worden steeds populairder in gebieden met zware sneeuwval of waar gevaar voor bosbranden bestaat, omdat dit duurzame dakbedekkingsmateriaal brandveilig is.

Hoewel asfaltdakspanen nog steeds de meest populaire keuze zijn voor dakmaterialen, maken metalen dakbedekkingen voor woningen een inhaalslag, waardoor het marktaandeel in de afgelopen tien jaar meer dan verviervoudigd is. Sinds 1990 helpt het team van Bill Ragan Roofing de inwoners van Nashville bij het vinden van het perfecte dak voor hen. Kunststof dakspanen zijn uniek omdat ze zijn ontworpen om er precies zo uit te zien als een dak van cederhout of leisteen dak. Lees alles wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging door nu The Complete Guide to Purchasing a Roof te downloaden.

Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt. Als je wilt weten hoeveel je moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat je kiest, bekijk dan The Average Cost to Tear Off and Replace Your Roof. Als u echter echt wilt dat uw dak opvalt, kunt u overwegen een luxe asfaltdakspaan, een metalen dak met staande naad, een synthetisch dak, een cederdak of een dak in leisteen te gebruiken. Hoewel niet zo gebruikelijk als asfalt, worden metalen dakbedekkingen met staande naden steeds populairder in de dakbedekkingsindustrie.

In relatief droge klimaten gaat een houten dakspaan of schuddak 60 jaar mee; in vochtige omstandigheden kunt u slechts 20 tot 30 jaar van het dak verwijderd zijn.