Is het goed om in de winter een nieuw dak te plaatsen?

Het is heel goed mogelijk om tijdens de wintermaanden een succesvolle dakvervanging te laten plaatsvinden. Als er in de winter een aanzienlijke lekkage of dakschade wordt ontdekt, raden we zelfs aan om uw dak zo snel mogelijk te vervangen om het risico op verdere schade te minimaliseren.

Is het goed om in de winter een nieuw dak te plaatsen?

Het is heel goed mogelijk om tijdens de wintermaanden een succesvolle dakvervanging te laten plaatsvinden. Als er in de winter een aanzienlijke lekkage of dakschade wordt ontdekt, raden we zelfs aan om uw dak zo snel mogelijk te vervangen om het risico op verdere schade te minimaliseren. Het installeren van een nieuw dak kan in de winter langer duren vanwege sneeuw en ijs. Zelfs als er maar lichte sneeuwval valt, kan het gevaarlijk zijn voor de persoon die naar boven klimt en op het dak werkt.

Daarom volgen, controleren en analyseren we de weersvoorspelling zorgvuldig om te zien welke invloed dit zal hebben op een dakvervangingsproject. Hier is uw checklist met 16 vragen die u aan een dakdekker kunt stellen om een geschikte dakinstallatie in uw omgeving te vinden voor uw dakinstallatie in de winter of op elk moment van het jaar. Om ze goed af te dichten, kiezen professionele dakdekkers er vaak voor om ze met de hand af te dichten met speciaal samengestelde kleefstoffen of asfaltdakcement. Aan het eind van de dag zou het geen probleem moeten zijn om uw nieuwe dak in de winter te installeren, zolang u maar een goede dakdekker inhuurt.

Als uw dak zwak is door jarenlang gebruik of niet goed is ontworpen om overmatige sneeuwbelasting te dragen, loopt uw dak het risico in te storten. Hoewel takken en boomtakken dicht bij het dak verwijderd moeten worden voor algemeen onderhoud en bescherming, is dit zeker iets dat u wilt overwegen te doen voordat u uw dak laat vervangen. Met de hand afdichten van dakspanen betekent dat de dakdekkers dakbedekking onder elke dakspaan aanbrengen om het vast te houden totdat het dak voldoende warm is zodat de dakspanen zichzelf kunnen afdichten. Dakbedekking is al moeilijk genoeg in goede omstandigheden.

Door wind toe te voegen aan de mix wordt het voor dakwerkers moeilijk om hun werk te doen. Over dakbedekkingsmaterialen gesproken, vergeet niet dat de dakspanen niet zo flexibel zijn bij lagere temperaturen, dus zorg ervoor dat je ze niet plaatst waar de bundels verbogen of vervormd raken of dat ze die vorm behouden terwijl je ze probeert te installeren (zoals op de daktoppen) — probeer ze zo plat mogelijk op te bergen tot vlak voordat ze nodig zijn. Mits goed uitgevoerd en door ervaren dakdekkers, kan dakbedekking in de winter met succes worden uitgevoerd. Dakbedekking is al fysiek zwaar en zware winterkleding zorgt voor meer gewicht, waardoor het moeilijk kan zijn om op en neer en rond het dak te klimmen.

Daarom laten slimme huiseigenaren in de herfst een dakinspectie uitvoeren om te controleren of er problemen zijn die moeten worden aangepakt en om ervoor te zorgen dat hun dak bestand is tegen slecht weer in de winter. Een voordeel van het vervangen van uw dak in de winter is dat dakdekkers doorgaans het drukst zijn in de lente, zomer en herfst, dus in de koudere maanden, wanneer er minder werk te doen is, kunt u meestal een dak laten installeren voor een lagere prijs.